Китарен фестивал

Басвулк подпомага ежегодно международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов“

Ние от Басвулк винаги сме подкрепяли развитието на културата в региона и за пореден път сме щастливи да подадем ръка на международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов“ .

Tortuga бутилови гуми 1

Басвулк и Тортуга – високо качество на българския пазар

През януари 2020 г. БАСВУЛК ООД, подписа търговско споразумение за дистрибуция с Tortuga Produtos de Borracha LTDA,Бразилия. Tortuga е бразилска компания, лидер в Латинска Америка и е специализирана в производството на вътрешни гуми.

Тя е с повече от 50 годишен опит на пазара, осигурявайки високо качество на своите продукти. Компанията разполага с модерен индустриален комплекс, разположен в щата Парана, състоящ се от две фабрики: едната, разположена в Араукария и другата в Куритиба.

Tortuga е избор за доставчик за най-големите производители на гуми в Бразилия, а също така осигурява вътрешни гуми на производители със собствено оборудване на селскостопански машини и инвентар.

През Октомври 2020 г. Басвулк и Тортуга подписаха споразумение за изключителната дистрибуция на висококачествени агро, индустиални и мотоциклетни вътрешни гуми за територията на цяла Европа.

Продуктите ще бъдат достъпни за всички наши клиенти през месец май. БАСВУЛК ООД и неговите търговци са нетърпеливи да представят тези отлични продукти на пазара.

болтове-гайки-шпилки-басвулк

Автомобилните болтове и гайки – нови и успешни продукти от нашето портфолио

БАСВУЛК ООД е компания с дългогодишна история на инвестиране във вноса и търговията на аксесоари за ремонт на гуми, като дава приоритет на партньори - водещи европейски производители.

В това отношение, широката гама от висококачествени болтове, гайки и шпилки, които БАСВУЛК предлага, отговоря напълно на комплексните и усъвършенствани искания на клиентите. Възможна е всяка заявка за болтове, гайки и шпилки, изрично проектирани и произведени от доставчика, следвайки спецификацията на различните клиенти.

В рамките на собствената си фирма, БАСВУЛК внася продукти с гарантирано качество, отговарящи на UNI EN ISO 9001: 2015; Tüv Sud. Освен това фирмата поддържа строг контрол върху целия цикъл по внос и предлагане, от избора на суровини до опаковката, за да гарантира на клиентите, че продуктите отговарят напълно на спецификациите.

basvulk distributor

БАСВУЛК – един от най-големите дистрибутори на продуктите на ВИПАЛ в Европа, откри нов център за обучение

БАСВУЛК, България, създаде нова структура специално за обучение на клиентите

ВИПАЛ РАБЪР, лидер в Латинска Америка и един от водещите световни производители на продукти за ремонт и регенерат на гуми, с удоволствие отбелязва победите и напредъка на своите партньори. Затова ВИПАЛ празнува неотдавнашното откриване на новия учебен център на БАСВУЛК в гр. Кюстендил, България.

С цел да подобри познанията на своите клиенти, БАСВУЛК предлага възможности за обучение на тези, които търсят отлични постижения и правилно прилагане на материалите по време на процеса на ремонт. За тази цел от БАСВУЛК се предлагат персонализирани семинари с лекции и практика. Впоследствие се налага базата да се разшири в ново пространство, специално пригодено за тези дейности, така че обученията да се изпълняват с необходимото внимание от страна на БАСВУЛК.

Според Стоян Гогов, собственик на БАСВУЛК, тези моменти винаги са от голямо значение, защото на практика показват как се прилага процесът. "Възможности като тези са важни не само защото те служат за изясняване на съмненията на клиентите, но също така показват качеството на продуктите и подобряват индустрията като цяло", казва той.

 

За ВИПАЛ, която присъства в 90 страни на четири континента, инициативата, предприета от БАСВУЛК, само показва важността на партньорите в най-разнообразните региони на света. Фредерико Шмид, генерален мениджър на ВИПАЛ ЕВРОПА, добавя, че ВИПАЛ е много загрижен за избора на търговски партньори. "Инициативи като този демонстрират ангажираността на нашите партньори към качеството и обясбяват защо сме избрали сериозни и ангажирани компании", посочва той.

Препратки:

Satreadslogo
Tyrepress_logo
basvulk-founders

Регенератният бизнес очаква нов логистичен център

basvulk_events_header

Статия от последното издание на списание RETREADING BUSINESS

През последните години проблемите с регенератната индустрия в България се натрупват постепенно, тъй като често се случва един проблем да води до друг.

Оперативната производителност на промишлеността се свива до исторически ниски нива, което смъква надолу търсенето на суровини. Истината е, че България никога не е била голям пазар за големите доставчици на суровини, така че тя определено не се счита за върхов приоритет при тяхното развитие.

Сегашната криза обаче превърна това в истински проблем, така че дори тези планирания, които бяха изпълнявани на местния пазар и които го попълваха със суровини, в крайна сметка бяха изоставени.  Тъй като вече няма местни складове на най-големите доставчици, регенератният бизнес в България може да поръча суровини само от чужбина.

Търговия с даване на средства за логистични разходи би била икономически изгодна само когато се търгува с големи количества, което би било невъзможно , тъй като работещите в индустрията за регенерат оперират в най-добрия случай с 20% под проектирания капацитет на съоръженията си. За да се смекчи това предизвикателство, представителите на регенератния бизнес в България основават съюз, за да може съвместно да се справят с покупките на суровини от чужбина.

Заедно те може да поръчват големи количества, но този подход притежава очевидни недостатъци, като в частност те се оказват ивънредно ограничени в действията си относно политиката за суровините, оказвайки се в необходимост да купуват само това, което по - голямата част от съюза гласува за закупуване. При тези обстоятелства някои конкретни фабрики за регенерат прибягват до отчаяни мерки. Например, едно предприятие закупува подпротекторен каучук с изтекъл срок на годност.

Както беше обяснено в завода, идеята е била, че подпротекторният каучук може да бъде достатъчно добър, за да бъде използван и след изтичане на срока, защото доставчиците са твърде предпазливи със срока на годност.

На всичко отгоре, с продукт, който е с "малко изтекъл срок на годност", доставчиците могат да получат отстъпка от 30 до 40 на сто, а понякога дори и повече, в зависимост от това кога изтича този срок. Като правило, подпротекторният каучук с период на използване от 2 до 4 седмици не би трябвало да причини каквито и да било проблеми с качеството и безопасността при регенериране на гумата – това беше ясно заявено в завода. Въпреки това, има много хора в индустрията, които биха счели подобно мнение като доста спорно.

За да се подобри ситуацията със суровините, основният местен дистрибутор –фирма БАСВУЛК планира да стартира проект за изграждане на склад в България. Според Стоян Гогов, директор на БАСВУЛК, компанията му е най-големият дистрибутор на материали за ремонт на гуми в България, но през последните няколко години той се бори да разшири портфолиото си с нови стоки.

БАСВУЛК предвижда за складовете си да бъдат реализирани като голям логистичен център, който да се използва от доставчиците на суровини и да покрива не само пазара на България, но и пазарите на съседни страни като Сърбия и Македония, както и някои други държави, които не са членове на Европейския съюз. Проектът вече е в процес на изграждане, с обща площ от 2000 квадратни метра, недалеч от София. Предвидено е складът да бъде завършен в края на 2018 г. или в началото 2019 според Гогов.

БАСВУЛК е компания с диверсифициран регистър за поръчки, тъй като тя има близо 2 000 клиенти в България, както и 600 клиенти в Македония, в десетки различни индустрии. Индустрията за регенерат не играе важна роля в бизнес структурата на компанията, въпреки че Гогов изразява надежда, че значимостта й ще нараства постепенно, независимо от предизвикателствата пред нея. На първо място, Гогов залага на сътрудничество с ВИПАЛ, тъй като двете компании имат дълга история на успешно партньорство. Например, въпреки че БАСВУЛК не е дистрибутор на материалите от линията за регенерат на Випал в България, Гогов казва, че той полага много усилия за популяризиране на бразилските продукти сред местните клиенти.

Не е ясно какви очертания ще придобие пазара за регенерат през 2019 г., въпреки че ръководството на БАСВУЛК очаква, че кризата в индустрията ще продължи още три години. След това би трябвало да се забележи отново възходяща тенденция в индустрията и броя на регенерираните гуми в страната за пореден път да започне да расте, сподели Гогов.

Като цяло, фирма БАСВУЛК е отворена за сътрудничество с всички заинтересовани партньори, въпреки че тя смята ВИПАЛ за ключов партньор. Гогов припомни, че той има дълъг списък с положителни отзиви от страна на клиентите си за продуктите на ВИПАЛ и това беше нещото, от което той наистина е впечатлен. ВИПАЛ има затвърдено положение в индустрията за ремонт на гуми в България, така че следвайки правилната политика на дистрибуция, и както разполага с място за съхранение, фирмата може значително да подобри продажбите си на материали от линията за регенерат, според Гогов.

Един наистина положителен знак е, че заводите за регенерат в България няма да се предадат. Гогов казва, че познава лично управителите на всеки един завод за регенериране в страната и те няма да признаят поражение дори под натиска на такива тежки предизвикателства. В България представителите на регенератния бизнес търсят нови решения и се опитват да намерят начини за леко подобряване на рентабилността със съвременни средства, твърди Гогов.

За новия проект на логистичния център това е много добра новина, защото представителите на регенератния бизнес ще разберат предимството на сътрудничеството веднага, добави той. Въпреки, че бъдещето изглежда да е доста неясно, Гогов е оптимист, тъй като според него БАСВУЛК ще има своя нов, работещ склад точно когато индустрията за регенерат в България ще започне своят път към съживяване.

Retreading Business

Посещение на екип на списание Retreading Business в България

Списанието Retreading Business, изключително популярно в света на бизнеса за регенерат, направи посещение в България в началото на месец ноември 2017.

В следващото издание ще присъстват специални статии конкретно за българския пазар, както и профили на компании, представители на бизнеса за регенерат у нас.

Retreading Business е водещо специализирано списание и претендира да бъде единственият източник на информация за регенерат в глобален мащаб.

Имайки предвид това, българските партньори, които взеха участие в проекта, имаха уникалния шанс да промотират дейността си.

Всичко това се случи с активното съдействие на бразилската фирма Випал – световен лидер в регенерата, както и на Басвулк – представител на Випал за ремонтната линия в България и домакин на събитието.

Пловдив – изложението АГРА

Участие на БАСВУЛК в мегафорума за агробизнес в Пловдив – изложението АГРА

С рекорд стартира третото издание на мегафорума за селско стопанство в Международен панаир Пловдив - 25% от изложителите, между които и БАСВУЛК, идват за първи път. Това внушително присъствие на нови участници ясно говори за значими промени в бизнеса и за големия интерес към проявата.

Над 700 компании от 33 държави бяха представени на мегафорума, който е единствен на Балканите. Изложението даде шанс продуктите и услугите ни да стигнат до по-широк кръг потребители, както и осигури повече възможности за контакти.

БАСВУЛК традиционно представи голяма част от вулканизационните материали на фирма ВИПАЛ, почистващите продукти на фирма ФОРМАН, а също и вентилите за студена вулканизация – отлично решение при бързи ремонти и новост в портфолиото ни.

Фредерико Шмит - управител на Випал Европа и Марко Тубакович – търговски представител, взеха пряко участие в представянето на продуктите на ВИПАЛ и получиха отлична обратна връзка от клиентите.

Visiting_rehouse_of_Vipal_1

Посещение на европейската централа и склад на Vipal

Следвайки традицията на непрекъснато развитие, модернизация и разширяване на дейността, фирма БАСВУЛК пристъпи към изграждане на съвременна, собствена складова база.

Тази инициатива провокира интереса ни към добрите практики на нашите партньори от фирма ВИПАЛ и екип на фирмата посети ултрамодерния склад на фирмата във Валенсия, Испания.

Складът е организиран посредством специализиран софтуер с RFId система и има капацитет за снабдяване на страните от цяла Европа.

При посещението имахме възможност да се срещнем с новия управител на ВИПАЛ ЕВРОПА – г-н Фредерико Шмит. Бяха обсъдени креативни промени, които да се наложат в дългогодишното ни партньорство.

БАТА АГРО

Представяне на БАСВУЛК на БАТА АГРО Есен 2016

Тази година фирма БАСВУЛК дебютира на аграрното изложение БАТА АГРО Есен 2016, проведено от 30.08 до 03.09. в гр. Стара Загора. БАСВУЛК успя да промотира успешно продукти на водещи брандове, за които е изключителен представител в България, а именно лепенки за ремонт на гуми от бразилската фирма VIPAL, вътрешни гуми на корейската фирма DONG AH и продукти от серия грижа за ръцете на немската фирма PAUL VOORMANN.

Благодарение на стратегическото ни партньорство с тези чуждестранни фирми имаме възможност да предложим на нашите клиенти висококачествени продукти, приложими в ежедневната работа на земеделските производители. 

bosch vipal

REIFEN 2016– водещият световен панаир за производство на гуми – впечатления и срещи

През месец май 2016 екипът на БАСВУЛК се присъедини към многобройните посетители на изложението REIFEN в гр. Есен, Германия, за да осъществи редица срещи с търговски дружества – заети с процеса от първичното производство на гуми чрез производство и търговия чак до регенериране и рециклиране, както и с доставчици на гаражно оборудване.

Приоритетните срещи на БАСВУЛК бяха с дългогодишни партньори като VIPAL, DONG AH, OUYA, P.C. Products, като за всяко от тези партньорства вярваме, че то отключва нови пазари и търговски потенциал.

Изложението REIFEN се оказа едновременно витрина за иновации и източник на нови възможности.

Copyright 2020 BASVULK © All Rights Reserved